Her dine lånemuligheder, hvis du står i RKI

Standard

Hvis du står i registreret i RKI, er dine lånemuligheder begrænsede. Banker og mange online låneudbydere vil ikke godkende dig til at låne, og derfor kræver det ofte alternative metoder, hvis du skal godkendes. Her i artiklen behandler vi nogle af de muligheder, du har for at låne.

Husk den sunde fornuft

Vi opfordrer ikke til at låne penge, hvis du står i RKI. Du bør altid låne med fornuft og tænke dig grundigt om, inden du underskriver en låneaftale. Tit giver det mening at betale din nuværende gæld ud, inden du stifter ny gæld.

Find en låneudbyder der tilbyder lån trods RKI

En af de muligheder du har for at låne penge trods RKI, er ved at finde en låneudbyder, der godkender ansøgninger fra låneansøgere, der står i RKI. Der er ikke mange af disse låneudbydere, men de findes, som fx vist på hurtigudbetaling.dk. Det du skal være opmærksom på er, at du vil få meget dårligere vilkår, når du skal låne penge. Gebyrer, renter med mere vil være højere, sammenlignet med hvis du ikke stod i RKI. Derfor kan det sjældent betale sig at låne penge, før din nuværende gæld er væk.

Lån penge af venner eller familie

En anden mulighed du har, er at låne penge af din familie eller venner. Fordelen ved det er, at der sjældent er nogle renter og gebyrer, som der altid er, hvis du tager et kviklån eller et lån i banken. Dog skal du være meget opmærksom på forskellige ting, når du vælger et familielån. Det kan nemlig meget hurtigt ødelægge Jeres relation, hvis du ikke er i stand til at betale pengene tilbage rettidigt. Der skal derfor indgås en klar aftale, så begge parter kan føle sig trygge. Når du låner penge af venner eller familie, skal du ligeledes altid tjekke op på de forskellige regler, der er i forbindelse med familielån. Du finder reglerne på SKATS hjemmeside.

Et samlelån i banken

En sidste mulighed vi vil præsentere dig for, er at lave et samlelån i din bank. Her er meningen med lånet at låne penge til at betale din gæld ud. Det gode ved det er, at det kan være vejen ud af RKI, men det gør det også meget nemmere og ofte billigere. Gebyrerne bliver mindre, og du skal også kun tænke på at betale en kreditor og ikke flere. Har du et godt forhold til din bankrådgiver, er det bestemt ikke unormalt, at et samlelån kan komme på tale. Få et overblik over din økonomiske situation og præsenter din gæld, dit budget med mere for banken. Viser du vilje, er et samlelån ikke langt væk for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *