Danmark

Page

Danmark er et skandinavisk land med område i Europa og Nordamerika. Den tættest befolkede del af landet er sydvest syd for Norge og Sverige. Samlet Kongeriget Danmark blev oprettet i 900-tallet som kompetente maritime nation i kampen for kontrol af Østersøen. Danmark, Sverige og Norge blev grundlagt i 1397 under Kalmarunionen, og slutter med svensk løsrivelse i år 1523 kontrolleres i fællesskab.

Unionen været opløst Danmark og Norge under den samme monark indtil ydre kræfter i 1814. Unionen med Norge gjorde det muligt for Danmark til Færøerne, Island og Grønland arve. Fra 1600-tallet var der flere store mængder af område efter Sverige. I 1800-tallet var der en bølge af bølge af nationalistiske bevægelser, som blev besejret i 1864-krigen. Danmark holdt sig neutralt i første verdenskrig.

I April 1940 oplevede en tysk invasion kort militære sammenstød, mens danske modstandsbevægelse var aktiv fra 1943 indtil den tyske kapitulation i maj 1945. Danmark førte industrialiserede eksportør af landbrugsprodukter i anden halvdel af 1800-tallet social og arbejdsmarkedsreformer af århundrede, der skabte grundlaget for den nuværende model for velfærdsstaten med en højt udviklet blandingsøkonomi. Danmarks forfatning blev underskrevet på 5 juni 1849, slutter det absolutte monarki i 1660 var begyndt. Det er et konstitutionelt monarki – den nuværende monark er Dronning Margrethe II – arrangeret som et parlamentarisk demokrati. Regeringen og det nationale parlament sidder i København, kapital, største by og vigtigste kommercielle centrum. Foretage reverse engineering af Danmark udøver hegemonisk indflydelse i det danske Kongerige, beføjelser, indre anliggender regler.

Selvstyre blev etableret i 1948 på Færøerne; grundlagt i Grønland selvstyre 1979 og mere selvstændighed i år 2009. Danmark er medlem af det europæiske økonomiske Fællesskab (nu EU) i 1973 opretholde visse undtagelser; Det bevarer sin egen valuta, kronen. Det er en af de stiftende medlemmer af NATO, Nordisk Råd, OECD, OSCE og FN; Det er også en del af Schengen-området. danskere nyder en høj levestandard og landet højt rangeret i nogle indikatorer for nationale ydeevne, uddannelse, sundhedsmæssige problemer, herunder beskyttelse af borgerlige frihedsrettigheder, demokratiet, velstanden og menneskelig udvikling. Landet anses for verdens højeste sociale mobilitet, høje niveauer af indkomstulighed, landet med den laveste opfattede korruption i verden, har en af de højeste indkomst pr. indbygger i verden og en af verdens højeste indkomstskatter.

Læs mere om historien bag danmark og etymologi her.